Direct naar de contentDirect naar de footer

Een dag shoppen, naar een concert, een rondleiding langs de grachten met authentieke trapgevels of een museum bezoeken? De hoofdstad is perfect te bereiken vanuit Hotel Purmerend. Met het openbaar vervoer of met de auto ligt Amsterdam op 20 minuten afstand van het hotel.

Shoppen in de hoofdstad

Shoppen in de hoofdstad

Een dagje winkelen in de hoofdstad van Nederland begint in de Kalverstraat, de Nieuwe Dijk en de PC Hoofdstraat. Dwaal door de 9 Straatjes, langs de historische grachten of door het Spiegelkwartier.

Meer over Amsterdam
Museumplein

Museumplein

Het Museumplein huist het grootste museum van Nederland, Het Rijksmuseum. Het is in 1876 gebouwd naar het ontwerp van de architect P.J.H. Cuypers. Het museum bevindt zich aan het Museumplein waar gedurende het jaar verschillende activiteiten plaatsvinden.

Lees meer
Holland Pass

Holland Pass

Holland Pass is een complete stadspas voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en voor andere belangrijke bezienswaardigheden. Holland Pass bestaat uit vier verschillende pakketten (per persoon): SMALL, MEDIUM, LARGE or KIDS (4-11 jaar).

Lees meer
Het Vondelpark

Het Vondelpark

In 1996 heeft het Vondelpark, als één van de eerste stadsparken, de status van rijksmonument verkregen. Deze status past bij de cultuurhistorische waarde die het park vertegenwoordigt. Daarmee is het Vondelpark één van de kroonjuwelen van Amsterdam.

Het Vondelpark heeft verschillende gezichten. In de omgeving van het Paviljoen is het park kleinschalig en romantisch van opzet. Op deze plek heerst een intieme sfeer. In de richting van de Amstelveenseweg is het park grootschaliger van opzet en krijgt het een landelijk karakter.