Direct naar de contentDirect naar de footer

De Beemster

De Beemster staat op de lijst van het Unesco Werelderfgoed. Begin zeventiende eeuw was de Beemster nog een groot meer. Tot een groepje rijke Amsterdammers besloot met 43 molens het meer droog te leggen. Sindsdien is de Beemster het groene hart van Noord-Holland geworden. Elke lente bloeien de tulpen en worden er vers geoogste appels verkocht langs de weg.

Monumentenroute

Monumentenroute

De Beemster kent een reeks aan monumentale panden, zoals herenhuizen, boerderijen en houten woningen. Per auto of fiets ontdekt u de hele omgeving.

Activiteiten in de Beemster

Activiteiten in de Beemster

In de Beemster zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten voor jong & oud, zoals een feestweek, exposities en voorstellingen.

UIT in de Beemster
Stelling van Amsterdam

Stelling van Amsterdam

In de Beemster vind u een gedeelte van de Stelling van Amsterdam. Een 135 kilometer lange ring van forten ter verdediging van Amsterdam. Dit zijn in totaal 46 forten en batterijen aangevuld door een groot aantal sluizen en dijken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het gebeurt hier. Vijf van deze forten én een inundatiesluis liggen in De Beemster. Hier komen twee Unesco Werelderfgoederen samen: De Beemster met haar unieke symmetrische verkaveling én de Stelling van Amsterdam.