Direct naar de contentDirect naar de footer

De Zaanstreek

De Zaanstreek staat bekend om haar prachtige historische architectuur en toeristische trekpleisters. Echt historisch genieten kan bij de Zaanse schans, maak ook eens een rondvaart over de Zaan, langs alle oude molens en het pittoreske Zaandijk

Zaanse Schans

Zaanse Schans

Op niet al te lange rijafstand van Hotel Purmerend ligt de woon-werk buurt Zaanse Schans. Een van de mooiste en authentieke stukjes van Nederland afstammend uit de 18e en 19e eeuw.

De Zaanse Schans zit vol bezienswaardigheden. U vindt hier talloze houten molens, musea, schuren en woningen. Bewonder de unieke Zaanse houtbouwarchitectuur, die vanaf 1961 stuk voor stuk hierheen verplaatst is. Ook kunt u hier oude ambachten bekijken als klompen- en kaasmaken gade slaan, een leuke vaartocht maken, gezellig winkelen of lekker een hapje eten in een van de restaurants.
Zaandijk

Zaandijk

Het historische dorp beschikt over de oudste Zaanse huizen uit de regio. Vanuit een rondvaartboot over de Zaan heeft u prachtig uitzicht op de oude paalwoningen met de groene houten gevels.

Oostzaan

Oostzaan

Oostzaan is een groen polder gebied. Het strekt zich uit vanaf Neck tot aan Wormerveer. Het beschikt over prachtige groene fietsroutes. Bij de receptie verschaffen wij verschillende fietsroutes passend bij de omgeving.

Zaandam

Zaandam

Niet ver van Amsterdam, gelegen aan rivier de Zaan, vindt u Zaandam. Zaandam is een middelgrote stad in Noord-Holland. Het staat bekend om de Zaanse Schans, rivier de Zaan en de jaarlijkse Dam tot Dam hardloopwedstrijd van Amsterdam naar Zaandam. Kortom, een fantastische bestemming in elk seizoen!