Direct naar de contentDirect naar de footer
Volendam

Volendam

Volendam, het dorp waar de palingsound vandaan komt. Het dorp is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister in Noord-Holland. Het hele jaar door zijn er leuke activiteiten te doen voor jong en oud.

De parel van de Zuiderzee, zo wordt Volendam ook wel genoemd. De Dijk ligt pal aan het Ijsselmeer en de Marken Express brengt u van de Dijk naar het Schiereiland Marken. In de zomer kunt u ook sloepen huren en heerlijk varen op het meer. En natuurlijk met een koude winter lekker schaatsen!
Vanaf het hotel kunt u een mooie fietstocht maken en een lekker kopje koffie drinken in een van de vele café's en restaurants die Volendam rijk is!
Kortom, Volendam is een bezoekje waard!
Edam

Edam

We gaan terug naar het jaar 1357, het jaar waarin Edam stadsrechten kreeg en een haven mocht bouwen. Het was het begin van een mooi tijdperk vol met handel. Het Edams Museum is een visitatie waard! Je wordt mee terug genomen naar de Gouden Eeuw van Holland. Voor het hedendaagse pracht van Edam moet u op de kaasmarkt zijn die al sinds de jaren 20 vorige eeuw bestaat.