Direct naar de contentDirect naar de footer

Zaanstreek

De Zaanstreek staat bekend om haar prachtige historische architectuur en groene polders zoals de Wormer. Echt historisch genieten kan bij de Zaanse schans, een toeristische hotspot. Maak ook eens een rondvaart over de Zaan, langs alle oude molens.

Zaandijk

Zaandijk

Zaandijk is zoals de naam al zegt het dorp aan de Zaan. Het historische dorp beschikt over de oudste Zaanse huizen uit de regio. Vanuit een rondvaartboot over de Zaan heeft u prachtig uitzicht op de oude paalwoningen met de groene houten gevels.

Zaanse Schans

Zaanse Schans

Op niet al te lange rijafstand van Hotel Purmerend ligt de woon-werk buurt Zaanse Schans. Een van de mooiste en authentieke stukjes van Nederland afstammend uit de 18e en 19e eeuw.

De Zaanse Schans zit vol bezienswaardigheden. U vindt hier talloze houten molens, musea, schuren en woningen. Bewonder de unieke Zaanse houtbouwarchitectuur, die vanaf 1961 stuk voor stuk hierheen verplaatst is. Ook kunt u hier oude ambachten bekijken als klompen- en kaasmaken gade slaan, een leuke vaartocht maken, gezellig winkelen of lekker een hapje eten in een van de restaurants.
Door de Wormer

Door de Wormer

De Wormer, een groen polder gebied, strekt zich uit vanaf Neck tot aan Wormerveer. Het beschikt over prachtige groene fietsroutes. De Neckermolen symboliseert het begin van de Wormer. Hier vind u een thee tuin, om alvast een goede start te maken aan uw fietstocht. Bij de receptie verschaffen wij verschillende fietsroutes passend bij de omgeving.